Ayurvedisk Massasje


Ayurveda – hva er dette?


Ayurveda stammer fra India og er ett av verdens eldeste helhetlige medisinske system (mellom 5000 og 7000 år gammel). Navnet betyr ”kunnskap om livet” og har som mål å bevare og forbedre den vitale energien i mennesket og  dermed gi mulighet for et langt og sunt liv.


Ifølge Ayurveda er alle mennesker født med en bestemt kombinasjon av ulike livsenergier (doshaer), som kalles Vata, Pitta og Kapha. Dette gjør oss unike. Blir forholdet mellom de tre livsenergiene forstyrret eller kommer i  ubalanse, blir

vi syke. Den Ayurvediske medisinen sier at dette forholdet kan påvirkes både fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig.


De viktigste virkemidler er endringer i livsstil og kosthold, bruk av renseteknikker, olje- eller tørrmassasjer, puste teknikker og yogaøvelser.


Det finnes forholdsregler og oppskrifter i den Ayurvediske læren på alle disse områdene.


Hygiene og medisin var høyt utviklet i oldtidens India. Det fantes sykehus, en del plastisk kirurgi og en offentlig næringsmiddelkontroll. Det var vanlig for overklassen å ha egene leger, massører og kokker som jobbet  bare med Ayurveda. Fra middelalderen ble India okkupert fra forskjellige utenlandske makter, som hadde egene medisinske systemer. Spesielt den britiske kolonialmakten prøvde å rydde ut Ayurvedisk kunnskapet.


I dag er Ayurvedisk medisin igjen et av de offisielle medisinsystemene i India. Den er anerkjent og delvis finansiert av staten, og regjeringen støtter også forskning og utdannelse innen ayurveda. En 5 1/2-årig  grunnstudium på en av de mer enn 100 høyskoler er plikt for de som skal jobbe som Ayurvedisk lege. I tillegg kommer ofte en spesialiseringstid på flere år.


Ayurveda er lite kjent i Norge, men er vel etablert  f. eks. i USA og Tyskland. Der finnes det mange terapeuter og helsesenter som jobber med Ayurveda og kundenes etterspørsel øker stadig.


Massasje i Ayurveda


Ayurvedisk massasje kan benyttes ved:

• velvære                 

• forebyggende                 

• nervøsitet                 

• stress

• søvnløshet                 

• hodepine

• å løse blokkeringer         

• å rense kroppen og m. m.


Ayurvedisk massasje er sannsynligvis den eldste behandlingsformen og finnes i forskjellige former.

Du kan få en kraftig massasje som påvirker muskler og bindevev.

Men LOTUS tilbyr den lettere ”Marma-Punkt–Massasjen”.


”Marmapunkter” kan sammenliknes med de Kinesiske akupunkturpunkene. Kinesiske medisin har sine røtter i Ayurveda og punktene er nesten de samme. Særlig på føtter, hender,  ansikt og hode finnes mange punkter som har kontakt med våre organer og følelser. I Ayurveda sies at en kan påvirke kropp, ånd og sjel med å massere disse punktene med varm olje, lette grep og langsomme berøringer. Hovedmål i Ayurvedisk massasjen  er at kunden slapper av, senker hjernefrekvensene sine og  kommer til indre ro. I denne tilstanden kan kroppen begynne å rense seg fra avfallstoffer, blokader i ånd og sjel kan løses og livsenergien kan flyte uforstyrret igjen.


Ayurvedisk marmapunkt-massasje er en fin alternativ for alle som klarer seg ikke med de faste grepene ved klassiske massasjeformer. De lette og langsomme berøringer får dessuten hjernen til å produsere ”lykkehormoner”, som Serotonin, Dopamin, Oxytocin osv. Forskningen viser at særlig de eldre, som ofte mister muligheten å bli berørt i løpet av tiden, har  godt av denne behandlingen.


Når en tar Ayurvedisk massasjen regelmessig så opplever de fleste at ikke bare kroppen føles annerledes, men at en er plutselig istand å forandre ting i livet sitt, som har kanskje hindret en å være frisk, eller aktiv, eller i godt humør osv. Men også enkelte behandlinger har sine virkninger og er forresten en utrolig velvære opplevelse!For alle massasjeformer gjelder:


Ayurvediske behandlingsformer baserer på ro og på å ha god tid!

Ayurvediske massasjer utføres med mye olje.

Derfor anbefaler jeg å ha klær på seg, som tåler olje.

Etter alle massasjer er det viktig å holde seg varm og drikke rikelig med vann. Kroppen trenger et transportmiddel, som f.eks vann, for å skille ut avfallstoffer som blir løst under behandlingen.


Og til slutt: det er smart hvis du kan planlegge at behandlingsdagen forløper rolig etterpå, sånn at kroppen kan nyte den behaglige avslappingen du kommer til å få.


Unn deg selv en luksuriøs og enestående opplevelse. Du kommer til å elske denne behandlingen!


Et gavekort til Ayurvedisk massasje er alltid en

fantastisk gave til en spesiell person!

Fotpleie

Litt om Monika

Priser / Tilbud

Praksis

Kontakt

Ayurvedisk massasje

Ørelysbehandling

Lotus

Hypnose

Fotpleie.html
Orelys.html
Litt_om_Monika.html
Praksis.html
Priser.html
Kontakt.html
http://www.lotushypnose.com